Aamulla meinasi lorvikatarri iskeä. Oli lämpö laskenut sisällä 15 asteeseen. HRRR. Mittari näytti -18 ulkona. Täytyi alkaa lämmittää varaajaa heti aamusta. No, pakkanen hellitti aika pian siihen 10 asteen tuntumaan. Tällä kertaa laitoin zetkan oikein lämpenemään. Töitten lomassa istahdin vähäksi aikaa kannon nokkaan ja katselin miten aurinko yrittää kurkotella puunlatvojen takaa. Mieleen alkoi tulvia kotimaisen iskelmän pätkiä. "Ruumiistani irtoan melkein..." tai "vain tätä elintapaa, mä enää arvostan..." tai "sininen on taivas..." Fiilis oli aika mieletön. Tuore mänty tuoksuu, aurinko kurkistelee latvojen takaa ja rasahdustakaan ei kuulu. Tämän takia tätä hommaa jaksaa tehdä.

En kyllä hirveästi diggaa kotimaisesta iskelmästä mutta jotain pätkiä jäänyt mieleen. Dance/eurodance on enempi mun juttu. Toinen mikä kolahtaa on raskaampi rock/hevi osasto. Erityisesti Uriah Heep menee täysiä.

Sain sitten tutkittua myös datsunin valoja taas. Elikkäs kun vaihtaa lyhyille niin pitkille tulee joku ihme 5V haamujännite. 5V riittää siihen että rele pitää mutta se ei riitä releen vetämiseen. Japsien maaohjatut valot on niin perhanan mukavia selvitellä. Kytkentäkaavion mukaan valorele vaihtaa maadoitusta lähi ja kaukovalojen välillä. Eli miksei maa katkea pitkiltä kokonaan? Ilman tuota Bilteman valosarjaa tämä ei haitannut koska lamppu ei jaksa oikein edes hehkua 5V haamujännitteellä mutta rele pysy vetäneenä. Kytkentäkaavio ei vielä tarjonnut selventävää ratkaisua. Mahdollinen vaihtoehto on myös oikosulku jossain kohtaa johtosarjaa. Se voisi selvitä laittamalla 130/90W laittomat polttimot ja riittävän isot sulakkeet. Kyllä savu nousee sieltä missä vika piilee mutta jos palaakin koko romukasa. Ei hyvä.

Lopulta hoksasin mistä kuva liitetään tekstiin. Datsunia tarjolla: