Yöllä sain joskus kolmen jälkeen uuden susen asennuksen valmiiksi. Ensimmäinen suse jossa kaikki toimii järkevällä säätämisellä. Tarkoittaa siis lähinnä asetusten fiksailua suomalaisiksi ja itseä miellyttäviksi. Tämä taitaa jäädä koneeseen vähäksi aikaa. Ainakin siihen asti että kiinnostun taas seuraavasta jakelusta.

Aamulla lähdettiin metsätöihin. Pikkupakkanen on ihan passeli metsähommiin. Tuulenkaatoja ja pystyynkuivuneita keloja karsittiin pois. Huomenna jatkuu. Zetka on zetka ei voi mitään. Nöyrästi jyrähti tulille aamulla. Vähän mietitytti kun on vielä 15W-40 kesäölpät koneessa ja pakkanen huiteli 10 asteen paikkeilla. Äh, eihän se nyt tunnu zetkalle olevan mikään pakkanen. Joops. siinä se päivä menikin. Tukki poikki ja pätkiksi ja vinssillä kasaan ja traktorilla ajoi pois. Melko kätevä tuommoset tukkisakset/vinssi yhdistelmä raktorin perässä. Mettäkärryllä ei ihan joka paikasta mahdu ajamaan tai muuten tarvitsee raivata mahdottomat ajourat. Tuolla pääsee melkoisista paikoista mäenrinnettä ylös ja alas. Kyllä eväs maistui puolen päivän aikaan. Nötköttiä ja ruisleipää. Ruisleipä halki, voita ja nötköttiä väliin ja mikroon. Ai että on hyvää. :) Pakko laittaa vielä hymiökin vaikka muuten koetan niitä välttää. Nyt saattaa unikin tulla vähän aikaisemmin. Aika väsynyt olo. On se ihmisen elimistö kumma kun jos ei töitä tee niin ei nukutakaan. Reipas työ ulkona kyllä taas nukuttaa.

Datsunissa valot meinaa taas temppuilla. Pitkät ja lyhyet toimii sinänsä mutta vaihto pitkiltä lyhyille sytyttää lyhyet mutta pitkät jää palamaan vaikka merkkivalo sammuu. Pitkät sammuu vasta kun sammuttaa valot ja laittaa takaisin päälle. Lieneekö vika tuossa bilipaliteeman valovahvistinsarjassa. Pitänee tutkia kunhan ehtii.

Saas nähdä josko huomenna muistaisi ottaa kameran mukaan mettään. Pieni innostus kuvaamiseen on kyllä kytenyt jo pienestä alkaen. Aurassa kävin joskus klopina kamerakerhossa, mutta se kaatui siihen ettei osanottajia ollut tarpeeksi. Vieläkin osaisin varmasti kehittää mustavalkofilmin ja mustavalkokuvat. Sinänsä helppoa hommaa mutta valon kanssa joutuu olemaan todella tarkkana. Filmi valottuu piloille hyvin herkästi. Kuvien kehityksessä vielä ne valotusajat jne. jotka vaikuttaa tummuus/vaaleusasteeseen ja käsittelyajat. Melko kokeellista puuhaa. Käsittelyaikoihinkin vaikutti myös liuoksen vahvuus ja kuinka paljon käytettyä liuos oli. Sain eilen jo lisättyä kuvatuksen tuosta Datsunista, mutten saanut sitä liitettyä tekstiin.

Muoks. Firefox lähti pelittämään ja sillä toimii poista nappi ja rivinvaihdoilla jäsentely. Nyt on aiemmat jutut muokattu luettavammiksi